Scriitoarea

n

Mă numesc Alexandra Medaru și m-am născut în București în 1988. Am absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice București (2010) și un masterat în Geopolitică și Relații Economice Internaționale (2012).

Scriu proză, dramă și, uneori, poezie. Debutul mi l-am făcut cu proză în Revista de povestiri (februarie 2013).

În 2014, am participat la Inspired. Concurs de idei unde am primit premiul al II-lea la secțiunea dramaturgie pentru textul Contrabandă-n alb și negru și la Atelierul SF&F organizat de Revista de povestiri și Bookblog, curs în urma căruia s-a înființat grupul literar Secția 14, a cărui membră fondatoare am fost între 27 noiembrie 2014 – 30 septembrie 2016.

În 2015, mi-am făcut debutul în literatura SF&F cu textul ReÎnnoirea, un dark fantasy medieval, ce poartă cititorul pe tărâmurile Lumii, meleaguri unde am de gând să plasez și alte texte viitoare.

În 2016, am apărut în Revista de Suspans nr. 25 cu textul Întâlnire cu un bărbat, un satir și un motanÎn același an, am pășit și pe tărâmul criticii literare în revista EgoPHobia unde sunt prezentă cu rubrica Arena culturală: cartea și filmul, dar și cu alte studii variind de la număr la număr, am participat ca invitată specială la lansările Editurii Crux Publishing din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus 2016 unde am vorbit despre romanul Aer și MSbP de Răzvan T. Coloja, făcând o prezentare exemplu-școală (conform Oliviu Crâznic, scriitor, critic literar și consilier juridic) a volumului. La sfârșitul anului, am susținut alături de Oliviu Crâznic prezentarea publică FANTASTICUL DE IMPACT: DE LA GHILGAMEȘ LA „URZEALA TRONURILOR.

În 2017, am publicat la începutul lunii februarie, povestea Ființele nopții din urmă (space frontier) în Cotidianul Național Puterea, iar parte din articolele mele de critică (de pe blog) au fost preluate de Select News. De curând, conduc și o nouă rubrică literară în revista culturală EgoPHobia, intitulată „Lecturi potrivite/recomandate de Alexandra”. La Gaudeamus 2017 am lansat volumul liric „Demoni și demiurgi” (Editura EIKON). 

Despre relația mea cu scrisul pot să spun că a fost la fel ca orice altă relație: cu suișuri și coborâșuri. Am început să scriu pe la zece ani, am luat o pauză, m-am reîntors prin liceu, am mai luat o pauză și atunci am realizat că nu pot trăi fără scris.

Nu mă rezum însă doar la scris. Sunt copywriter și mă implic în activități de voluntariat la Wilderness Research and Conservation în programul Protecția și Studiul Liliecilor și la ACCEPT România.

Totuși poveștile sunt locul în care mă regăsesc, deoarece îmi permit să exploatez ce mă interesează pe mine: oamenii, misterele lumii, locurile în care lumina și întunericul se întâlnesc; pentru că asta sunt – jumătate-lumină, jumătate-întuneric.

Vă invit să descoperiți mai multe prin Tărâmuri de nicăieri unde au loc incursiuni în lumile mele.

Mă găsiți și pe Facebook: Alexandra Medaru sau pe Goodreads: Alexandra Medaru.