Vampirul Lestat – Povestea unui monstru al întunericului

 
Vampirul Lestat este cel de-al doilea roman din seria Cronicile Vampirilorde Anne Rice și-l are ca protagonist, după cum ați ghicit deja, pe Lestat, vampirul cu care Louis a călătorit și și-a împărtășit o bună bucată din viață în volumul Interviu cu un vampir.
Acțiunea romanului se petrece înainte și după evenimentele primului volum. Este o incursiune în lumea lui Lestat, călătorie din care aflăm dorința sa puternică de a-l reîntâlni pe Louis. Reîntâlnire pentru care e dispus să facă orice, inclusiv să sfideze întreaga lume a vampirilor care doresc să-și păstreze secretele într-o epocă în care aceste creaturi ale întunericului se confruntă cu tot mai multe pericole. Astfel, Lestat, asemenea lui Louis, își va scrie propria confesiune prin care urmărește să-l aducă înapoi la el pe cel din urmă, iar romanul respectiv va atrage după sine o serie de consecințe pe care e mai frumos să le aflați voi citind opera lui Anne Rice.
Anne Rice creează și în această carte o atmosferă puternică. Și nu doar atât. Autoarea reușește să redea foarte bine zbaterile vampirului Lestat, diferite de ale lui Louis, dar în niciun caz mai prejos decât ale acestuia.
Ceea ce e foarte puternic la acest roman este modul în care Lestat este vizualizat de el însuși, dar și de celelalte personaje:
  • Prefer să mă considere un monstru decât să mă furișez prin lume, necunoscut de cei la care țin. – confesiunea lui Lestat într-un dialog cu Gabrielle, mama sa.
  • Exact. Ești născut pentru a înfrânge timpul, nu pentru a fugi de el. Vei suferi, fiind nevoit să-ți duci existența înconjurat de taina monstruozității tale. Vei suferi, fiind nevoit să ucizi. Ai putea alege să te hrănești cu răufăcători, pentru a-ți liniști conștiința. S-ar putea să n-o poți face. Te poți însă apropia foarte mult de viață, dacă vei reuși să închizi în tine taina cât mai adânc. Ești născut pentru a te apropia de viață, după cum le-ai spus tu însuți membrilor clanului din Paris. Ești o imitație perfectă a unui om. – descrierea făcută de Marius.
  • Voi fi Vampirul Lestat, în văzul tuturor. Un simbol, un proscris, o aberație a naturii – iubit, disprețuit, toate astea la un loc. – îl anunță Lestat pe Louis la reîntâlnirea lor.
Povestea lui Lestat o puteți afla în întregime citind Vampirul Lestat. Ultima apariție tipărită a fost la editura RAO, însă în momentul de față romanul este indisponibil la furnizor, după cum informează elefant.ro.

2 gânduri despre „Vampirul Lestat – Povestea unui monstru al întunericului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s