S-a lansat TFB

Pe 9 mai, la East European Comic Con, s-a lansat TFB. Din păcate n-am putut ajunge la lansarea revistei de benzi de desenate care îi are ca membri de echipă pe Marian Coman (scenariu), Bogdan Chelaru (desen), Daniel Rosa Durán (culoare) și Mihai Ionașcu (editor), însă asta nu m-a împiedicat să achiziționez revista duminică, atunci când am aterizat la Comic Con.
Atât pot spune! TFB e minunată și te poartă prin basmul lui Ispirescu într-un mod inedit (nu mă așteptam la ceva mai prejos având în vedere că TFB e un produs HAC!BD). Practic acțiunea basmului este plasată într-un viitor aflat în regresie, în care ne întâlnim cu Făt-frumos, dar și cu tehnomagi, Cei vechi sau cunoscuta Gheonoaie.
Marian Coman a realizat un scenariu interesant, adaptat perfect mediului în care ni se prezintă povestea. Pe mine m-a prins, reușind să îmi aducă aminte de basmul pe care îl vedeam în copilărie pe diapozitiv, și când o poveste reușește să te mai captiveze iarăși, în ciuda faptului că ai citit-o și văzut-o de zeci de ori, atunci rezultatul e magic. În ceea ce privește desenul, e remarcabil realizat de Bogdan Chelaru, îmbinându-se frumos cu coloratura deschisă a primului număr, utilizată de Daniel Rosa Durán.
În final găsiți cuvintele lui Marian Coman despre acest proiect (sursa citată TFB 1):
Despre ce e vorba în TFB? Despre aventura fascinantă a unui cavaler dintr-un viitor în regresie. Despre copilărie, prietenie, tinerețe, dragoste și moarte. Despre nostalgie. Despre curgerea timpului și despre viața care se duce prin el. Despre vise și coșmaruri. Despre oameni.
Am încercat să aducem cel mai frumos basm în cea mai urâtă dintre lumi.
Și să-ți resetăm, cu acest amestec, imaginația.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s