Secția 14 împlinește un an!

În mod tradițional, ăsta e momentul ăla când se taie moțul. Și asta pentru că Secția 14 împlinește astăzi un an de existență.

Privind în urmă, e fain sentimentul. Să știi că exact acum un an ne decideam să punem bazele grupului literar Secția 14, după ce tocmai încheiaserăm cursurile Atelierului SF&F. Unii nu ne-ar fi dat șanse la acea vreme și iată că totuși suntem încă aici după un an de zile, continuând să ne strângem în Secția 14, formată la momentul actual din șaisprezece oameni.
E tare mișto când te uiți la ce s-a întâmplat în ultimul an. Din prima serie a Ateliereului SF&F, toți suntem autori publicați, unii dintre noi având la activ mai multe texte în spate, alții scriind la proiecte mai ample. Din cea de-a doua serie, parte au publicat, parte se află în curs de publicare. Și e absolut minunat când ai la ce să privești în urma unui asemenea proiect: texte care se scriu cu ore de efort continuu, doar pentru a ajunge în fața voastră.
A trecut un an. Și sperăm noi să mai treacă alți mulți în care să aducem publicului povești, nuvele, chiar romane, dar înainte de asta vreau să vă arăt ce a însemnat anul acesta pentru noi. Imediat după terminarea Atelierului SF&F am început să ne reunim în Secția 14 și să ne discutăm textele.

sectia2sectia3

Am fost prezenți la Final Frontier 2015. Unii dintre noi și-au văzut debutul pe hârtie acolo (Mihai Alexandru Dincă și Andrei Duduman), alții au avut ocazia să citească în fața celor sosiți la eveniment (Alexandra Medaru) sau să vorbească despre ce a însemnat Atelierul SF&F și înființarea Secției 14 (Mihai Alexandru Dincă, Alexandra Medaru și Andrei Panțu).

Am ajuns și la lansarea revistei de benzi desenate Abația în care Mihai Octavian Giulvezan și-a văzut publicată povestea Nefapt, Neunde, Nicăiurea.

sectia1sectia5

Apoi ne-am plimbat la East-European Comic Con, unde am asistat la Gala Ambasadorilor SF și ne-am distrat la alte evenimente de la convenția din București.

Cel mai important eveniment care a marcat existența Secției 14 în 2015 a fost lansarea antologiei Eroi fără voie, primul volum al grupului în care sunt reunite unsprezece texte.

sectia 7sectia 6

Unul dintre cele mai interesante cenacluri a fost cel la care ne-am pus pe noi costumele și l-am avut alături pe Oliviu Crâznic care ne-a fost profesor la atelier.

Recent, am fost prezenți la târgul de carte Gaudeamus unde am avut ocazia să participăm la lansări de carte și am interacționat cu scriitori consacrați, ceea ce sperăm să fim și noi într-o zi. La sfârșitul săptămânii trecute am lansat pagina de facebook a Secției 14.

Acesta a fost pe scurt anul Secției 14. Ne vedem peste un altul cu alte istorii, sperăm noi la fel de frumoase precum cele de până acum.

2 gânduri despre „Secția 14 împlinește un an!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s