Simboluri sacre – o călătorie mistică

 
     Simboluri sacre este un volum coordonat de Robert Adkinson, care a fost tradus la Editura Art. Am avut ocazia să-l citesc după ce colegul meu de la Secția 14, Andrei Duduman, mi l-a împrumutat pentru documentare. Da. Meseria de scriitor presuspune și documentare, mai ales când vrei să te arunci în proiecte de amploare.
     Despre cartea asta am zis că e orgasmică. Nu e prima oară când utilizez termenul ăsta și nu va fi nici ultima oară, sper eu. Cărțile orgasmice sunt acelea care mi-au plăcut foarte mult, de cele mai multe ori pentru că am simțit că m-au îmbogățit într-un fel sau altul: mi-au adus cunoștiințe noi, m-au făcut să trăiesc alături de personaje de parcă aș fi fost acolo sau de parcă ele s-ar fi aflat lângă mine. Sunt cărțile acelea care m-au marcat așa cum m-au marcat istoriile de iubire, profund și fără posibilitatea recuperării.
     Revenind la volumul în discuție, acesta imersează cititorul în mistica sacră, purtându-l prin mai multe culturi străvechi. Cel care pornește în călătorie se va plimba alături de egipteni, celți, amerindieni sau maiași, și nu numai, descoperind secrete ale fiecărei populații. Veți afla de ce venerau egiptenii pisicile sau veți descoperi care erau izvoarele vieții la celți. Veți citi despre semnificația stelelor pentru amerindieni sau veți da piept cu vracii maiași.
a
     O parte care mie mi-a plăcut enorm se intitulează Sexul sacru. Este acea secțiune a volumului care vorbește despre un univers sexual, adică despre faptul că lumea a apărut ca urmare a unui ritual de împerechere. Se pune accentul pe principiul feminin și pe cel masculin. La cea din urmă categorie, am descoperit un simbol al masculinitătii care mie mi-e foarte drag: satirul, element pe care l-am preluat într-o poveste ce pune accentul pe psihicul uman și pe sexualitatea liberă.
     Ultima parte a volumului introduce cititorul în mistica tarotului, explicând fiecare simbol al cărților de tarot – de la arcanele majore la cele minore.
      Cartea este un periplu fascinant. Aduce o sumedenie de informații și este recomandată a fi citită mai ales de către cei pasionați de ocultism. Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s