Final Frontier – a început numărătoarea finală

Unul dintre cele mai importante evenimente SF&F ale anului se apropie rapid, și anume târgul de carte Final Frontier care se va desfășura pe 2-3 aprilie la Connect Hub. E locul în care se întâmplă numeroase lansări de carte autohtonă și străină, dar și alte manifestări precum interviuri sau discuții libere cu scriitori ori editori de pe la noi, astfel că orice pasionat de literatură SF&F e invitat să participe și să ia contact cu cei care dau naștere poveștilor. Programul complet îl găsiți aici.

Îmi aduc aminte ce a reprezentat pentru mine Final Frontier anul trecut – locul unde am citit pentru prima oară dintr-un text propriu în fața publicului la Wolf’s Pack și unde am avut ocazia să vorbesc despre ce înseamnă Secția 14, experiența publicării și absolvirea unui atelier de scriere creativă SF&F organizat de Bookblog și Revista de Povestiri, avându-i drept lectori pe Oliviu Crâznic, Florin Pîtea, Michael Haulică și Marian Coman.

Dacă atunci am fost un simplu participant, acum am ajuns la nivelul următor. Alături de colegii mei de la Secție (Iulia Albota, Maria Bumbar, Mihai Alexandru Dincă, Andrei Duduman, Valentin Goran) și invitatul special Tudor Scânteie (de la Negative Core Project), am pregătit un număr întreg, care sperăm noi să vă țină atenți pe durata unei ore.

c

Ieri am avut o nouă serie de pregătiri desfășurate de data aceasta la sala de repetiții a lui MAD (bine, nu doar a lui, dar el a fost omul cu ideea). Și dacă tot am fost acolo, am zis să fie și cu muzică, așa cum numai MAD știe:

M-am jucat și eu la tobe, și e super faină senzația, cu toate că mai am până îl prind din urmă pe colegul meu. Parcă m-aș fi aflat la conducerea unei mașini a timpului care mă transporta pe muzică în alt univers, iar lumea aia în care m-am aflat pentru câteva minute părea mult mai bună decât cea de aici. Efectul muzicii. De fapt, al artei în general.

b

Să revenim la oile noastre. Spuneam de repetiții. Au fost printre ultimele, și de data aceasta am avut ocazia să o vedem și pe Iulia Albota în acțiune. Urmează să vă întâlniți cu ea în prima parte a programului nostru când vă va vorbi despre Secția 14 alături de Andrei Duduman care din păcate n-a putut să fie prezent cu noi aseară, dar ne-a dat o reprezentație virtuală pentru ceea ce urmează să facă pe scenă.

a

Cât despre a doua parte, v-am arătat o mostră acum câteva săptămâni, ce-i drept cât să prindeți gust de ce va fi la Final Frontier. Partea aceasta e extrem de specială pentru mine fiind o readaptare a unui text propriu intitulat Întâlnire cu un bărbat, un satir și un motan, una dintre poveștile mele de suflet, astfel că vă chem la rendez-vous weekendul viitor să îi cunoașteți și voi pe Arathis (Tudor Scânteie), satirul Tharias (Mihai Alexandru Dincă) și motanul Alzus (Valentin Goran). Şi nu doar pe ei.

Momentul nostru îl veți vedea la Connect Hub sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 13:00. Pe scurt, programul evenimentului este următorul:

  1. Prezentarea Secției 14 (moderatori: Iulia Albota și Andrei Duduman);
  2. Lectură pe voci (interpreți: Maria Bumbar, Mihai Alexandru Dincă, Valentin Goran, Alexandra Medaru și Tudor Scânteie);
  3. Sesiune Q&A (moderatori: Mihai Alexandru Dincă și Alexandra Medaru).

Vă așteptăm la spectacol!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s