foto: Alexandru Orbescu
Duminică, 29 mai, Secția 14 a fost pentru prima oară prezentă cu un panel propriu în cadrul East European Comic Con. Au urcat pe scenă Mihai Alexandru Dincă, Valentin Goran, Alexandra Medaru și Adrian Poenaru, iar în public s-au mai aflat Emil Duhnea, Mihai Octavian Giulvezan, Alexandru Orbescu și Adrian Răducan.
A deschis evenimentul Adrian Poenaru care a vorbit despre grupul literar, oamenii care îl compun, dinamica Secției 14, dar și despre cei care ne-au îndrumat pe calea scrisului, și anume Oliviu Crâznic, Michael Haulică și Florin Pîtea.
Valentin Goran a continuat spectacolul prezentând locurile în care membrii grupului au publicat, atât în online, cât și pe hârtie, pentru ca apoi să amintească unde putem fi găsiți în mediul virtual, și anume:
- Pagina de Facebook: Secția 14 – grup literar;
- Tărâmuri de nicăieri – Alexandra Medaru;
- SF, PARANOIA ȘI DIVERSE – Alexandru Orbescu;
- Kirb’s Crib – Cezarina Anghilac/Nicolae;
- Iuliaalbota.ro – Iulia Albota;
- Astrofobii – Mihai Alexandru Dincă.
A sosit apoi momentul să preiau cuvântul și să aduc înaintea publicului proiectele în lucru ale Secției 14, și trebuie să recunosc că am ținut morțiș ca partea aceasta din program să îmi revină. Uite că am reușit să o obțin și astfel am avut ocazia să arăt celor prezenți parte din viitorii copii (cum îmi place mie să le spun) ai scriitorilor de la Secție. Pe scurt este vorba despre:
- Sonată pentru pian, lunetă și sfârșitul lumii de Adrian Poenaru (roman SF în decor post-apocaliptic; titlu provizoriu);
- romanul SF al lui Mihai Alexandru Dincă;
- Vești din Bertania (Seria: Galanul și rechinul) de Andrei Duduman (roman fantasy; titlu de lucru);
- Răzbunarea lui Ballir a cărei autoare sunt (roman dark fantasy din care puteți citi un fragment aici);
- pictura suprarealistă a Iuliei Albota;
- fan fictionul Mariei Bumbar;
- banda desenată dark urban fantasy Rătăcitori în noapte în spatele căreia se află Valentin Goran, Bogdan Antoci și Alexandru Ovidiu Dinu.
Mai multe informații despre toate aceste proiecte puteți afla din prezentarea de mai jos sau din filmarea evenimentului pe care o găsiți la finalul acestui articol.
A încheiat numărul Mihai Alexandru Dincă, autorul cel mai publicat din Secție, care a vorbit despre experiența sa de scriitor de până acum de la debutul său din 2014. Mihai a insistat pe motivele pentru care scrie și pe modul în care a învățat să recepteze critica pentru a duce la capăt povești mai bune. Tot el a vorbit și despre romanul pe care îl are în lucru și pe care pronostichează că-l va termina în 2017, pentru ca la final să traseze o serie de concluzii asupra ultimilor doi ani de activitate.
Ne-am bucurat să ne aflăm la Comic Con și pe această cale vreau să mulțumesc în numele Secției 14 organizatorilor care ne-au primit în program. De asemenea, vreau să aduc mulțumiri celor care s-au trezit de dimineață și au venit să ne vadă la fața locului, printre ei aflându-se scriitorul Lucian Dragoș Bogdan, Ileana Andreea Drop, Bianca Dumitru, Bogdan Antoci sau Andrei Adrian Vulpe (creatorul accesoriilor purtate de Adrian Poenaru la eveniment).
Pentru mine experiența aceasta a avut o importanță deosebită. A fost un debut pe scena East European Comic Con (ca să zic așa) în spatele căruia s-au aflat ore de muncă și emoții. Nu numai atât. A fost și întâia oară când am vorbit public despre romanul la care lucrez și pot spune că a fost destul de dificil cum de obicei îmi place să îmi țin proiectele secrete până la momentul finalizării. Mi-aș dori să repetăm experiența și la anul și să facem din prezența noastră la Comic Con o tradiție. Dacă lucrurile vor sta astfel, numai viitorul o va arăta.
Înainte de a încheia vreau să mai adaug câte ceva. Tot la East European Comic Con am avut ocazia să-l reîntâlnesc pe Marian Coman și să achiziționez albumul TFB pe care am primit autograf nu numai de la Marian, ci și de la Bogdan Chelaru și Daniel Rosa Durán. Tot aici am pășit pe un tărâm fascinant în care regăsești personaje din tot soiul de povești SF&F, ori benzi desenate, ori seriale, iar în timpul pe care îl petreci acolo lumea așa cum o cunoști pare să fi dispărut. Mișto efect are Comic Conul! Și ce e mai fain e că îl are la fiecare ediție. De un singur lucru îmi pare rău. Că nu am reușit să ajung și la panelul Ambasadorilor SF. Sper însă să apară filmarea evenimentului și să am ocazia să văd măcar înregistrarea, mai ales că au vorbit acolo niște oameni pe care îi apreciez: Oliviu Crâznic, Andreea Sterea, Alexandru Lamba și Florin Stanciu.
Urmează târgul de carte Bookfest pe care din păcate îl voi rata. Nici nu mai știu cât timp a trecut de când s-a întâmplat asta, e mult cu siguranță și așa mă oftic că nu voi fi acolo ca an de an. Dar e vremea pentru o pauză, una care mă conduce spre o aventură în care voi porni singură, astfel că până pe 9 iunie blogul Tărâmuri de nicăieri va fi tăcut.
E vremea să îmi iau la revedere până ne vom reîntâlni, dacă o vom mai face (cine știe ce se întâmplă în timpul cât voi fi plecată?), lăsându-vă în compania pozelor și filmărilor de la panelul Secției 14.
Galerie foto: