GAUDEAMUS 2016: Aer, MSbP și critică literară

Dacă anul trecut am participat la Târgul Internațional GAUDEAMUS în calitate de vizitator, ediția cu numărul 23 (desfășurată între 16 – 20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo) a marcat un debut pentru mine: acela de invitată specială în cadrul lansărilor organizate de Editura Crux Publishing, unde am ținut o prezentare critică asupra romanului lui Răzvan T. Coloja, Aer și MSbP, încadrat în literatura transgresivă.

A fost o onoare pentru mine să vorbesc despre un volum prin intermediul căruia autorul a reușit să redea cu acuratețe ceea ce și-a propus (o poveste de iubire toxică, elemente de psihopatologie, dar și teme precum falsitatea și consumerismul caracteristice zilelor noastre), demonstrând că este un maestru al literaturii pe care o abordează.

Puteți afla mai multe despre acest volum din filmarea aflată la finalul acestei postări, dar și dintr-o cronică viitoare în care voi analiza și acele elemente pe care nu am apucat să le cuprind în discursul de la GAUDEAMUS. Cartea lui Răzvan T. Coloja este atât de complexă încât zece minute nu sunt suficiente pentru a o descrie.

blog2

Înainte de a vă lăsa în compania înregistrării de la târgul de carte, doresc să mulțumesc din nou Editurii Crux Publishing și scriitorului Răzvan T. Coloja pentru invitație, celor care au fost prezenți la lansare, dar și lui Valentin Goran pentru filmarea realizată.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s