Cum am lansat „Demoni și demiurgi”

Foto & video: Valentin Goran

Iată că s-a încheiat și cea de-a douăzeci și patra ediție a Târgului Internațional GAUDEAMUS, un eveniment care a trecut mai repede decât credeam și care a fost marcat de numeroase emoții, căci, printre altele, am lansat volumul liric „Demoni și demiurgi” la editura EIKON.

Am ales să aștept câteva zile până să fac această postare pentru că un moment atât de special trebuie trăit, rememorat și prețuit pentru totdeauna. Și dacă ai norocul să îl împărtășești cu oameni dragi, atunci nu mai rămâne decât să fii recunoscător că toate acestea ți se întâmplă ție.

A fost un drum lung. Poeziile mele s-au scris de-a lungul anilor și dacă cineva mi-ar fi spus cândva că ele vor ajunge în fața publicului, probabil că aș fi râs. Vedeți voi, nu m-am gândit nici o clipă că ceva atât de personal ar putea fi citit și de alții până pe la începutul anului acesta când am întocmit manuscrisul și l-am trimis către mai multe edituri, pentru ca în final să fie ales de EIKON și pe această cale doresc să îi mulțumesc domnului Valentin Ajder pentru încrederea avută în acest volum, un volum care s-a născut, în principal, din suferință și din multă muncă, un volum care sper să-i încânte pe cei care îl vor citi.

Să revenim la lansare! Duminică, 26 noiembrie, ora 11:00 a avut loc un recital poetic pe care l-am deschis, lecturând trei poezii din volum, și anume „Nu-mi lua cuvintele”, „Demoni și demiurgi” și „Dezbrăcați”. A fost cea de-a treia lectură publică pentru mine, dar cea mai specială dintre ele, deoarece GAUDEAMUS trebuie să fie locul în care orice scriitor probabil că vrea să se vadă lansat și vândut. Cel puțin așa a fost în cazul meu. Un vis a devenit realitate și sper eu să nu se oprească aici. Mai am multe de spus, așa că vă invit să rămâneți cu ochii pe aici în continuare, să vedeți cum cresc în anii care vor urma și cum îmi extind familia cu noi și noi copii, cum îmi place mie să îmi botez poveștile și cărțile.

După recital am avut ocazia să mă revăd cu prieteni vechi și noi care mi-au cumpărat cartea, ceea ce mă bucură peste măsură, acum că opera mea va fi împărtășită mai departe. Desigur, am dat și autografe, dar cel mai important moment din toată această aventură a fost acela când mi-am ținut cartea în mâini. E un sentiment incredibil și cuvintele sunt prea puține pentru a-l descrie.

Sunt extrem de fericită, așa cum n-am mai fost niciodată înainte și trebuie să mulțumesc unor oameni înainte de a încheia această postare. Mai întâi și mai întâi vreau să aduc mulțumiri Oanei Alexandra Albertsen. Pentru că a crezut întotdeauna în mine și pentru că m-a ajutat în moduri în care nimeni altcineva n-a făcut-o. Atât am avut de spus despre ea. Restul este între noi. Apoi vreau să îi spun lui Oliviu Crâznic că îi sunt recunoscătoare că mă încurajează întotdeauna și că m-a sfătuit să încerc la EIKON. Nu regret că i-am ascultat sfaturile de-a lungul timpului acestui om pe care îl consider prieten și mentor, deopotrivă. De asemenea, aș vrea să adaug că sprijinul lui Andrei Duduman de-a lungul acestui proces a contat mai mult decât va ști el vreodată și că prefața scrisă de Ștefan Bolea a însemnat enorm pentru mine. Niște mulțumiri merg și către Valentin Goran, șambelanul meu, cum îi zic eu, și omul din spatele camerei. Urmăriți-l! E un tip foarte talentat și mă bucur că am onoarea să fie prietenul meu. Și pentru că niciodată nu poți mulțumi destul, aș vrea să le spun tuturor celor care au fost prezenți la eveniment că a contat enorm pentru mine. O să îi amintesc aici pe cei apropiați, sperând că n-am uitat pe nimeni (și dacă am făcut-o îmi cer iertare): Andreea Sterea (editor Crux Publishing), Doina Roman (scriitoare), Ștefan Dumitrache, Iulia Miu, Ana Maria Crețescu, Alexandru Radu, Ileana Radu, Georgiana Crețescu, Sorin Marian Crețescu, Alexandru Alexandru, Cătălina Medaru, Gabriel Medaru și Mihaela Medaru.

Pentru cei care n-au fost prezenți acolo, am o surpriză: filmarea evenimentului și câteva poze!

5 gânduri despre „Cum am lansat „Demoni și demiurgi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s