Era o seară de miercuri când oameni, pe care îi cunoșteam sau nu, s-au adunat în Club Fabrica pentru un recital poetic intitulat Fabrica de poezie. Evenimentul a fost pus la cale de Georgiana Mihăilă care spunea pe blogul său:
În urmă cu ceva timp, mă tot gândeam să organizez un eveniment dedicat poeziei. De fapt, nu aș spune chiar „eveniment”, ci mai degrabă „întâlnire”. Voiam să ne strângem câțiva oameni ce scriu versuri și să povestim. Alături de alți oameni, eventual, care să ne fie public. După câteva participări sporadice pe la alte evenimente de acest tip, dar care îmi păreau prea rare, într-o seară obișnuită de joi, ce nu anunța absolut nimic ieșit din comun, am fost omul potrivit la locul potrivit. Mi-am discutat ideea, iar ea a început să prindă contur. Așa a luat ființă „primul volum” Fabrica de poezie, o întâlnire programată pe 15 ianuarie, odată cu ziua lui Eminescu, declarată și Ziua Culturii Naționale.
Cea de-a doua ediție, desfășurată pe 13 februarie, zi cu ghinion pentru unii, zi cu noroc pentru alții, s-a dovedit o zi cu semnificație simplă: participarea la un alt „moment” literar, dedicat de această dată iubirii, sub toate formele ei.
Acolo am avut ocazia să ascult, printre altele, o poveste a dragostei depănată de colega de breaslă, Teodora Gheorghe, lucrările poetului Emanuel Pătrășcioiu, dar și poezii ale organizatoarei.
Totodată, am recitit câteva dintre propriile mele poeme, într-un moment nu tocmai ușor pentru mine, acesta fiind probabil și motivul pentru care emoțiile m-au năpădit în acea încăpere ca atunci când am lansat volumul „Demoni și demiurgi”, volum din care am ales să recit „Simfoniile Diavolului”, „Demoni și demiurgi” și „Așteptare”:
Video: Valentin Goran.
A fost o seară frumoasă în care am avut ocazia să descopăr mulți poeți cu potențial. Dacă dintre aceștia voi reuși să aduc măcar o parte în paginile revistei EgoPHobia, mă voi declara de două fericită: o dată pentru că un alt public a ascultat poezia mea, a doua oară pentru că, dincolo de propria mea operă, mai cred într-un lucru în care nu voi înceta să cred vreodată – trebuie să arătăm publicului literatura de calitate, nu literatura de cantitate.
În final, vreau să le mulțumesc apropiaților care au venit la eveniment și să recomand Fabrica de poezie, chiar și ca simplu experiment. Dacă sunteți iubitori de poezie, aveți șanse să descoperiți aici ceva să vă placă, iar următorul eveniment se ține chiar în seara aceasta, în Club Fabrica, de la 18:30.