Dialog cu scriitoarea Nausicaa Marbe la București

©Liliana Basarab

Proiectul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei vă invită la întâlnirea cu scriitoarea olandeză de origine română Nausicaa Marbe care va avea loc la București pe 4 noiembrie, de la ora 19:00, la Rezidența BRD Scena9.

Nausicaa Marbe s-a născut la București în 1963, a crescut în România și a plecat în Olanda la vârsta de 18 ani, în 1982. În anii 80 a studiat la Universitatea din Amsterdam, apoi a lucrat ca jurnalist pentru diferite programe de televiziune și a început să scrie pentru cele mai apreciate și citite ziare din Olanda. La Volkskrant a semnat editoriale până în vara lui 2013, când a început colaborarea cu De Telegraaf. A scris mai multe romane în limba neerlandeză (încă netraduse în limba română): Mândraga (1998), Kader, Lulu, Mozes en ik (2001), Moldavische kokkin (Bucătăreasa moldoveancă) (2010), Smeergeld (Șpagă, 2014, pentru care a primit Premiul „Glonțul de aur”).

În data de 5 noiembrie, de la ora 17:00, Nausicaa Marbe va ajunge și la Brașov, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, pentru un dialog.

Prezența Nausicăi Marbe în România este susținută financiar de Embassy of the Netherlands in Romania și de Facultatea De Litere Brașov.

Surpriza este că, cu sprijinul Embassy of the Netherlands in Romania, Proiectul Sofia Nădejde oferă un grant pentru traducerea în română a unui roman semnat de Nausicaa Marbe, în valoare de 500 de euro. Banii ar trebui să acopere o parte din costurile de publicare. Așadar, așteptăm reprezentanții editurilor la aceste întâlniri, de la București și Brașov.

––––––––––––––––––––
Proiectul Sofia Nădejde este unul sută la sută independent și orice donație și ajutor sunt mai mult decât importante.


Proiectul Sofia Nădejde este powered by ART NO MORE.

Co-finanțat de Fundația9.

Sprijinită financiar de Embassy of the Netherlands in Romania și Goethe-Institut București.

Concept vizual: Liliana Basarab.

Parteneri: Facultatea De Litere Brașov, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, scena.ro, Humanitas, Librăriile Humanitas, Cărturești, Editura Paralela 45, Librarium București.

Parteneri media: Radio România Cultural, DLITE, Scena9.

Sponsori: Cofetăria Claus, Kfea.ro.

Prieteni ai proiectului Sofia Nădejde: Editura Black Button Books, Editura Hecate, Hotel Dan, Alexandra Medaru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s