Scriitoarea Alexandra Medaru: „Mi-am imaginat că lumea literară este o lume aparte, în care scriitorii se sprijină reciproc”

Cotidianul Gândul mi-a luat un interviu despre activitatea scriitoricească și lumea literară. Iată un scurt fragment:

Gândul.ro: Bine v-am găsit! Vă mulțumim că ați acceptat invitația noastră! Care a fost primul contact cu lumea literară? Când ați început să scrieți și ce gen/genuri abordați?

Alexandra Medaru: Bine v-am găsit! Vă mulțumesc pentru invitație. Primul contact cu lumea literară l-am avut abia în 2014, când am participat la un Atelier de Creative Writing organizat de Revista de povestiri în care publicasem cu un an înainte. Acest contact a venit cumva târziu, având în vedere că am început să îmi scriu propriile texte pe la zece ani, când am pus pe hârtie prima mea poveste fantastică. Și acum prefer să scriu literatură fantastică, pentru că îmi permite să alunec către zona mistică a lumii și să pătrund, de asemenea, în zona psihologică a personajelor. Pe lângă acest tip de literatură, am mai scris și proză realistă, dramă și poezie, precum și literatură științifico-fantastică.

Gândul.ro: Care sunt calitățile care vă descriu ca scriitor?

Alexandra Medaru: Principala calitate care mă descrie ca scriitor este versatilitatea stilului pe care îmi place să îl adaptez în funcție de specia literară pe care o abordez. De exemplu, unul dintre romanele pe care le am în lucru se desfășoară în mai multe perioade temporale, iar pentru una dintre ele am realizat un text ce amintește de cărturari, text ce poate fi citit în Revista Online de SF&F Galaxia 42. Apoi, ar fi faptul că sunt foarte atentă cu orice scriu și revizuiesc prozele mele de mai multe ori înainte de a le arăta publicului. Această calitate vine cumva și din faptul că am și o rubrică de critică literară și sunt și editor al revistei online EgoPHobia, lucru care mi-a permis să învăț foarte multe despre ce presupune un text cu adevărat valoros: existența unei povești care să atragă, personaje credibile, o narațiune și dialoguri adaptate la firul epic etc.

Un gând despre „Scriitoarea Alexandra Medaru: „Mi-am imaginat că lumea literară este o lume aparte, în care scriitorii se sprijină reciproc”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s