Șapte ani de stăpânire pe Tărâmuri de nicăieri

Se scurseră șapte Înnoiri[i] de când sunt stăpână peste Tărâmurile de nicăieri. În aste vremuri privesc spre ținuturile mele și trăiesc bucuria unei Înnoiri împlinite, așa cum n-au mai fost Înnoirile noastre de mult timp. Multe cronici s-au scris în astă Înnoire și alianțe cu noi stăpâni s-au încheiat, astfel că vremea singurătății s-a trecut. Prietenia unor stăpâni precum George CORNILĂ, Ștefan BOLEA ori Sorin Mihai GRAD mi-a adus fericire, iar despre doi dintre ei am scris în paginile unor noi teritorii cucerite ori aflate sub alianță: P(RO)EZIA și Mozaicul.

Fericire a fost adusă și de aceea că tărâmurile noastre abia adăugate la Înnoirea cea din urmă au devenit mai puternice. Cronicile P(RO)EZIEI s-au scris ac de cadran după ac de cadran și tot mai mulți stăpâni au dorit să lase o urmă în paginile noastre. Nu doar stăpâni din apropierea Tărâmurilor noastre și-au spus poveștile, ci și cei de la mare depărtare de noi, astfel că trăiesc speranța că alți stăpâni vor bate la porțile noastre în Înnoirea ce vine și că cei pe care deja i-am primit pe meleagurile noastre se vor întoarce cu noi istorii.

Înnoirea ce a trecut a adus și alianțe cu stăpâni aflați la mare depărtare de noi: Márcia BATISTA RAMOS și Mario MELÉNDEZ MUÑOZ. Nu numai că ei și-au scris versurile în cronicile noastre, ci și versurile noastre s-au scris în cronicile lor, iar astfel poeziile stăpânei au ajuns în Chile și în Spania. Acest lucru n-ar fi fost posibil fără ajutorul neprețuit al unui stăpân de care mă leagă o prietenie la distanță: George NINA ELIAN, ajutor pe care îl voi purta mereu în inimă ca pe o comoară aparte.

Nu doar noile teritorii și alianțe mi-au alinat sufletul în astă Înnoire, ci și vechile meleaguri cucerite ori aflate sub alianță. În paginile EgoPHobiei au apărut cronici. În paginile Apostrofului am scris confesiuni. Iar în paginile de la UtopIQa a apărut, la invitația unei alte stăpâne dragi, Doina ROMAN, o poveste pe care sper să o închei în Înnoirea ce vine

Astfel trecură șapte Înnoiri, iar pentru cea de-a opta sper să am istorii și mai faine de povestit vouă, supușilor mei. Până atunci vă mulțumesc pentru vremea în care mi-ați fost alături și pentru cea care va să vină!

[i] O Înnoire = un an. Termen folosit în nuvela dark fantasy ReÎnnoirea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s