Taxi Gratis este o asociație înființată de Alex Bobeș în urmă cu cinci ani pentru a ajuta persoanele cu probleme financiare și medicale prin oferirea de transport gratuit către spitale și clinici medicale, iar până în prezent peste patru sute de oameni au fost întrajutorați de acest „serviciu de transport medical non-urgență”.

Cum funcționează Taxi Gratis?

Practic orice persoană cu probleme grave poate contacta asociația la numărul de pe site, expunându-și situația în care se află, iar dacă aceasta pare reală, este stabilită o întâlnire pentru ca persoana care are nevoie de ajutor să fie transportată fie de la domiciliu către unitatea medicală, fie viceversa.

De ce s-a înființat Taxi Gratis?

Principalul motiv pentru care această organizație a apărut se referă la faptul că există o problemă reală privind transportul către unități medicale sau spitalicești pentru persoanele cu dizabilități ori grave probleme financiare și medicale.

Cum te poți implica?

1. Devenind voluntar

Pentru a deveni voluntar în cadrul proiectului Taxi Gratis trebuie să treci prin următoarele etape:

 • Completarea formularului aferent unde trebuie să introduci datele tale și cum poți ajuta asociația.
 • Discuția despre implicarea ta în proiect.
 • Trainingul.

2. Donând

La ora actuală, oricine dorește să se implice are trei opțiuni:

 • Să îl ajute pe Daniel să obțină o înlocuire de cristalin;
 • Să contribuie la achiziționarea unui autoturism adaptat pentru persoanele cu handicap;
 • Să facă donații generale către asociație.

Mai multe informații despre Asociația Taxi Gratis puteți afla vizitând www.taxigratis.ro sau vizionând clipul de mai jos.

#Tags
Voluntariat

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

2 comments

///////////////
 1. Olivia

  Ce ma bucur ca am aflat de proiectul asta. Voi dona si eu.

  1. Alexandra Medaru

   Chiar merită! Îl cunosc personal pe cel care a fondat Taxi Gratis și știu cât se implică pentru a ajuta un număr cât mai mare de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.