În perioada 30 mai – 3 iunie s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest unde invitat de onoare au fost Statele Unite ale Americii.

Dacă în anii trecuți am participat la acest eveniment în calitate de simplu vizitator, la ediția din 2018 am luat parte la acest târg în calitate de invitat special în cadrul unei lansări de carte.

Duminică, 3 iunie, a avut loc lansarea volumului de proză scurtă „Întâmplări despre niciodată. 7 povești neobișnuite despre singurătate” de Teodora Gheorghe (Editura EIKON, căreia doresc să îi aduc mulțumiri pentru volumul „Zeul seducției. Povestea unui Don Juan ratat” pe care îl voi lectura curând).

Înainte de acest eveniment, la care a luat cuvântul și scriitorul și criticul literar Oliviu Crâznic, am fost la o tură de cumpărături, achiziționând câteva titluri, și anume: „Dueliștii” de Joseph Conrad, „Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?” de Adrian Majuru, Octavian Buda și Elena Olariu pentru a vedea ce completări aduce la un alt volum citit în acest sens, „Pe câmpul de onoare. O istorie a duelului la români” de Mihai Chiper, și „V de la Vendetta” de Alan Moore, David Lloyd, Steve Whitaker și Siobhan Dodds.

De la 17:30, am urcat pe scena ARCA din Pavilionul B2 (unde a avut loc Salonul Internațional de Carte) și am vorbit despre volumul de proză scurtă al Teodorei Gheorghe (pe care l-am achiziționat cu inima deschisă), un volum ce stă sub semnul realismului magic, un volum ce nu trebuie ratat de nici un iubitor de carte datorită unei scriituri minuțioase, bogate în figuri de stil, care demonstrează că avem de-a face cu o scriitoare în adevăratul sens al cuvântului. Mai multe despre acest volum aflați de la mine și de la Oliviu Crâznic în filmările de mai jos.

#Tags
Lansări

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.