În numărul 10 al revistei P(RO)EZIA am realizat un studiu critic asupra romanului Și se auzeau greierii de Corina Sabău. Mai jos puteți lectura un scurt fragment:

Corina Sabău (n. 1975) este scriitoare și absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din București. A debutat în 2009 cu romanul „Blocul 29, apartamentul 1” care a fost selecționat la Festivalul Primului Roman de la Chambéry și distins cu Premiul pentru debut în roman în cadrul Colocviilor Romanului Românesc, aceeași operă fiind nominalizată și la Premiile revistei Observator cultural și Marile Premii Prometheus. Fragmente din roman au fost publicate în antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa” („Viața ca un blat de tort”). Un al doilea roman intitulat „Dragostea, chiar ea” a fost publicat în 2012, iar în același an Corina Sabău a fost coscenaristă a filmului „Toată lumea din familia noastră”, regizat de Radu Jude.
Și se auzeau greierii (Editura Humanitas, 2019) este un roman realist foarte scurt, scris cu fraze ample, care amintesc de scriitura lui Gabriel García Marquez din opera „Toamna patriarhului” și care integrează atât narațiunea (la persoana I), cât și dialogurile, puține, de altfel, căci romanul este, în cea mai mare parte, confesiunea unei femei care povestește despre dramele colegelor dintr-o fabrică comunistă și despre consecințele derivate dintr-un avort clandestin în timpul comunismului (tema principală a romanului).

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.