Foto: Valentin Goran

Duminică, 30 aprilie, de la ora 17:00 am luat parte în calitate de invitată specială, alături de scriitorii Oliviu Crâznic și Doina Roman, la evenimentul FENOMENUL SF. Cercul literar Carte-Diem, organizat în cadrul Tonka Soul Café.

Evenimentul a fost deschis de romancierul și criticul literar Oliviu Crâznic care a vorbit despre literatura științifico-fantastică și puterea de anticipație a acesteia, venind cu exemple concludente din opere precum cele ale francezului Jules Verne (n. 1828 – d. 1905) sau din creații mai recente ca romanul Fahrenheit 451, o distopie culturală scrisă de autorul american Ray Bradbury (n. 1920 – d. 2012), pentru ca apoi să preiau cuvântul, citind un fragment din cel mai recent text al meu, Ființele nopții din urmă, pe care îl puteți lectura în întregime în Cotidianul Național Puterea.

Au mai citit în cadrul evenimentului și Ioana Teodora Lipciuc (din Povești tinere), Raluca Neagu (dintr-un poem în proză și o poezie), dar și scriitoarea Doina Roman (un fragment din romanul aflat în lucru) care a închis seara literară.

Pe această cale doresc să mulțumesc Claudiei Minela pentru invitație, participanților la eveniment (printre care editorilor Șerban Andrei Mazilu și Andreea Sterea, scriitorilor Andrei Duduman, Ana-Maria Negrilă și Maria Bumbar, Georgianei Vlădulescu de la Jurnalul unei cititoare, librarului Haralambie Ionescu etc.), dar și operatorului de imagine Valentin Goran fără de care nu am fi avut filmarea de mai jos.

 

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.