Ediția cu numărul 23 a Târgului Internațional GAUDEAMUS se va desfășura în perioada 16-20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo și marchează prima mea apariție în calitate de invitat special în cadrul unui eveniment de asemenea anvergură.

Sâmbăta viitoare, pe 19 noiembrie, începând cu ora 16:15, voi participa la lansările Crux Publishing (programul complet îl puteți găsi aici, iar acesta este evenimentul oficial al Editurii Crux Publishing pe Facebook). Acolo voi vorbi despre romanul „Aer și MSbP” de Răzvan T. Coloja, încheind astfel un eveniment ce va fi deschis de scriitorul și criticul literar Oliviu Crâznic.

Doresc să mulțumesc pe această cale Editurii Crux Publishing pentru invitația făcută și, de asemenea, vă las în compania unei scurte opinii despre volumul lui Răzvan T. Coloja, urmând să aflați mai multe sâmbăta viitoare la GAUDEAMUS unde vă aștept cu drag, dar și dintr-o cronică viitoare mult mai detaliată:

„Aer și MSbP” de Răzvan T. Coloja este un roman transgresiv tulburător din oricare punct l-ai studia. Autorul reușește prin condeiul său experimentat să transpună pe hârtie cu acuratețe istoria unei iubiri toxice, dar și elemente de psihopatologie pătrunzând cu profunzime în psihicul uman și dezvăluind problemele cu care se confruntă personaje afectate de tulburări de personalitate, anxietate etc.

Temele pe care autorul le abordează nu se opresc aici, Răzvan T. Coloja punând punctul pe i cu referire la societatea actuală și la nevoia de unitate a maselor, un anumit pasaj atrăgându-mi cu precădere atenția:

„Primii șterși din existență sunt cei de la capătul Liniei Asemuirii. Cei care nu s-au putut pierde complet în ideologii de viață identice, în păreri cu numitor comun, în ceea ce viața de zi cu zi îi prezintă ca fiind de netăgăduit. Cei care gândesc diferit sau cei care îndrăznesc să pună la îndoială sistemul. Pentru că simpla lor existență riscă să invalideze acest sistem și arată maselor că au posibilitatea să fie și altfel. Pentru că libertatea de a alege sperie atât de mult aceste mase, fragilul lor echilibru social, încât elementele din aceste mase sunt în stare să atace vehement minoritatea doar pentru a-și confirma și apăra poziția. Celule albe atacând isteric un parazit.”

Ar mai fi multe de subliniat referitor la acest volum, dar toate acele elemente vor fi cuprinse în discursul de la GAUDEAMUS (vă îndemn să veniți pentru a afla și alte lucruri interesante) și în cronica ce îi va urma.

Ne reauzim curând!

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

2 comments

///////////////
  1. Dorin

    Vin și eu la Gaudeamus. Poate ne vedem acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.