Recent am publicat în Revista Online de SF&F Galaxia 42 un fragment din romanul în lucru Madona cu lacrimi de sânge:

Letopisețul Țării Românești
de la Basarab I Întemeietorul încoace în anul 1310 de la zidirea lumiei 6818, scris de cărturarul și stolnicul Constantin Cantacuzino

În anul 1683 de la zidirea lumiei 7191, i-o încredințat Sultanul Mehmed al IV-lea oștire marelui vizir Kara Mustafa să pornească întru luarea Vienei și apoi l-o chematu la dânsul pre Radu Turcitul îmbrăcatu în blănuri de leopard cusute pe spate cu aripi de vultur. Astfel i-o grăitu: „Scris-am această carte spre Șerban Cantacuzino. Cum o purcede vizirul la Viena, oți merge către Țara Românească să-l chemați pe domnul ei să ne deie ajutorul în lupta ce-o urma. La urmă apucați drumul Ungariei și prăduiți vrăjmașii ce ne stau în cale.”

Suit-au în zori pe cai cei cinci sute de achingii împreună cu Radu Turcitul și-au pornitu de la Poartă spre Apus, soarele arzându-le spinările acoperite în cămăși galbene și capetele ascunse suptu coifuri împodobite cu coarne.

***

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

2 comments

///////////////
  1. Vero

    Abia astept romanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.