În revista P(RO)EZIA nr. 18 a apărut editorialul Numai literatura. Mai jos un scurt fragment:

Literatura scrisă de femei este mai bună ca niciodată. O spune chiar numărul acesta al revistei în care apar numai prezențe feminine, un număr pe care îl consider mai puternic ca precedentele pentru că autoarele care au fost publicate vin cu materiale îmbrăcate în arome diferite, una mai parfumată precum cealaltă. Sunt stiluri unice. Sunt scriituri puternice. Și asta îmi dă speranța că literatura autohtonă poate avea și în prezent voci feminine care să lase o amprentă puternică asupra cititorilor. Faptul că avem în prezent un premiu literar dedicat exclusiv femeilor îmi întărește acest crez. Și sunt convinsă că tot mai des se va vorbi despre literatura scrisă de femei, cel puțin în acele cercuri literare care contează. Și ăsta în sine e un lucru extraordinar!

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.