A apărut revista P(RO)EZIA nr. 5 în care puteți citi editorialul meu Publicare la preț avantajos. Mai jos un scurt fragment:

Sunt zile când scrisul este tot ce îți rămâne și în ciuda singurătății continui să scrii ca și când acesta ar fi salvarea pe care nu o poți obține în nici un alt fel. Abia atunci când ești singur și abandonat de toată lumea și te refugiezi în litere și cuvinte știi că ești scriitor și că nu poți trăi fără poveștile tale. Cam așa trăiesc eu de pe la zece ani și sunt convinsă că astfel trăiesc toți cei care se îndeletnicesc cu această meserie, pentru că a fi scriitor înseamnă a practica o meserie, altfel recunoscută de nomenclatorul de meserii. Totuși statutul scriitorului este încă unul greu încercat, pentru că sunt numeroase edituri care nu plătesc drepturi de autor sau și mai rău care cer bani în schimbul publicării, și astfel piața literară a devenit una pervertită și nu neapărat bazată pe talent.

Alexandra Medaru administrator

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avertisment: Acest site folosește cookie-uri. Datele tale sunt partajate cu Google pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, pentru a genera statistici privind utilizarea site-ului și pentru a detecta orice tip de abuz.

Află mai multe detalii despre politica de confidenţialitate.