Ștefan Bolea este doctor în filosofie și în literatură, publicând douăsprezece volume de poezie, memorialistică ficțională sau filosofie, dintre care amintesc titluri precum „Ontologia negației. Eseu despre nihilism” (Casa cărții de știință, 2004), „Gothic” (Herg Benet, 2011), „Caietul Roxanei” (Editura Crux Publishing, 2018), „Existențialismul astăzi” (Editura EIKON, 2019) sau „Jung și filosofia umbrei” (Editura Tracus Arte, 2019). Colaborează îndeaproape cu editura Crux Publishing (din 2015) și cu revista anglo-americană Philosophy Now, fiind, de asemenea, redactor al revistei Apostrof și co-fondator și redactor-șef al publicației online EgoPHobia. Despre opera sa s-au scris numeroase cronici, iar valoarea textelor sale a fost recunoscută de-a lungul timpului prin intermediul celor 21 de premii sau distincții la concursuri naționale și internaționale. În plus, anul trecut, Ștefan Bolea a fost unul dintre câștigătorii burselor de creație literară Cărturești la categoria Eseu.
Bună, Ștefan! Ești unul dintre autorii care au beneficiat de o bursă de creație în România. Cum a fost această experiență pentru tine?
Excelentă, fiind prima de acest gen pentru mine. Sincer, încă sunt uimit că am fost selectat.
Ai câștigat bursa Cărturești la categoria Eseu. Ce ne poți spune despre manuscrisul cu care ai concurat? Îl vom vedea publicat în curând?
Manuscrisul e gata. A fost refuzat recent de Humanitas.
Ești implicat în numeroase proiecte: Apostrof, EgoPHobia, dar pregătești și trei cărți în limba engleză. Dintre acestea pe care îl simți cel mai apropiat de tine și de ce?
Momentan, niciunul. EgoPHobia, pe primul plan, totuși.
Interviul complet îl găsiți aici.