Doina Roman a debutat în 2014 cu romanul „Pragul”, urmat la scurt timp de „Pragul 2 – Umbra martor” și „Pragul 3 – Ultimul trimis Oserp”, toate cele trei volume apărând la Editura Tracus Arte. În 2017 a publicat la Editura Paralela 45 al patrulea roman al său, intitulat „Prea mulți zei pentru un deșert”, despre care Cosmin Perța spunea că „este o carte care […] va influența istoria SF&F românească”. Recent a fost lansat al cincilea roman al Doinei Roman, „Fata cea mică a timpului”, o revenire la Editura Tracus Arte.
Bună, Doina! De curând ai reapărut pe piața literară cu un nou roman. Ce ne poți spune despre această carte?
Aș putea să spun că acest roman este cel mai aproape de sufletul meu, de mintea mea și de lumile imaginare în care trăiesc de multe ori. Mai mult, cartografierea inversă a realității în fantastic, care mi se potrivește de minune, îmi oferă o totală libertate și pot să afirm că acest roman își trage seva din viața reală și o întoarce prin literatură către o cunoaștere deplină.
În ,,Fata cea mică a timpului” creez o lume proprie, perfect coerentă, exotică și posibilă. Este o lume care are o arhitectură fascinantă, riscantă, provocatoare și e populată cu ființe adaptate vieții dure din universul descris de mine.
Găsiți interviul complet aici.